Maandag 1 juni zijn wij gesloten.
metselstenen

Hartelijk welkom

  • Mijn winkelwagen

    Je offerte aanvraag is nog leeg

    U heeft nog geen offerte aanvraag.

Aan de slag met uw tuin? Lees eerst deze tips

Door het Coronavirus zijn we genoodzaakt om thuis te blijven. Dit biedt de perfecte gelegenheid om eens aan de slag te gaan met uw tuin! Zo kunt u op een veilige manier een frisse neus halen en actief blijven. Bovendien staat er ook nog eens heerlijk lenteweer voor de deur. In deze blog geven wij u praktische tips waarmee u voorbereid uw tuin kunt gaan onderhouden.

Onderhouden van tegels en bestrating

Voordat u uw tuin kunt gaan opfleuren met bijvoorbeeld nieuw gras, nieuwe planten of nieuwe bloemen, is het noodzaak dat u vuil verwijdert. Tijdens de natte en koude winter kunnen algen en andere vlekken ontstaan op uw bestrating. Wij adviseren u om uw terras of oprit goed te onderhouden, zodat deze vlekken zo minimaal blijven. Wij hebben verschillende middelen in ons assortiment welke u hierbij kunnen helpen. Met de zuurvrije WS Advance Reiniger kunt u vlekken snel verwijderen, met een zo min mogelijke beschadiging van het oppervlak. Voor specifieke groene vlekken veroorzaakt door alg, adviseren we de WS Green Clean. Na het reinigen kunt u het beste een beschermlaag op het oppervlak aanbrengen met de WS Seal Protect. Hierdoor blijft tevens de kleur van de tegels langer behouden. Klik hier voor meer informatie.

WS reiniger

Ook is het verstandig om regelmatig het ongewenste onkruid te verwijderen. Dit kunt u op de volgende manieren doen:

• Met de hand: dit is de meest effectieve maar wel de meest tijdrovende optie. Met de hand trekt u de meeste wortels mee waardoor het onkruid langer wegblijft.
Met een onkruidbezem: dit is een minder belastende manier maar ook een minder effectieve. De wortels kunnen achterblijven waardoor het sneller terug groeit.
Met bestrijdingsmiddelen: dit is een makkelijke, maar langzame manier. Het middel doodt het onkruid, maar u zult vervolgens het dode onkruid zelf nog moeten verwijderen. Ook zijn bestrijdingsmiddelen erg milieubelastend.

Voorkom vlekken op bestrating met watergoten

Het reinigen van uw oprit of tegels kan een tijdrovende en zware klus zijn. Om dit in het vervolg makkelijker te maken, kunt u eens kijken naar de afwatering van uw bestrating. Wanneer het water niet goed weg kan zakken in de grond, kan er op den duur groene aanslag ontstaan. Een manier om dit te verhelpen, is het ophogen of aflopend maken van uw terras. Maar een makkelijkere en duurzamere manier is het plaatsen van watergoten.

Via watergoten kan regenwater gemakkelijk worden vervoerd naar een plek waar het in de grond kan zakken. Bij een heftige regenbui komt de tuin of bestrating niet meer onder water te staan, wat een stuk gezonder is voor uw tuin. Veel gemeentes verplichten tuineigenaren zelfs om te zorgen voor een goede waterafvoer, zodat het rioleringsstelsel minder snel zal bezwijken. Wij hebben verschillende watergoten in ons assortiment en helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

Watergoot

Minder onderhoud van uw gazon door kunstgras

Wanneer uw bestrating er weer schoon en fris uit ziet, kunt u aan de slag met het verfraaien van uw gazon. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Het gras zal er na de winter waarschijnlijk dor of geel uit zien. U zult uw gras moeten maaien, bemesten, bestrooien met kalk en water geven. Ziet u dit niet helemaal zitten? Kies dan voor kunstgras!

U denkt misschien dat kunstgras er uitziet als plastic en nep, maar dit is al lang niet meer zo. Er zijn vele verschillende soorten kunstgras die ideaal zijn voor verschillende locaties of toepassingen. Ook zorgt kunstgras voor vele voordelen ten opzichte van natuurgras: er is veel minder onderhoud nodig, het gaat langer mee en er groeien geel kale plekken, onkruid of mos. Dankzij de lange levensduur en lagere onderhoudskosten, is kunstgras bovendien een stuk voordeliger dan natuurgras.

Mocht u kiezen voor kunstgras, dan raden we u wel aan om het plaatsen ervan over te laten aan een vakman. Een vakman houdt namelijk rekening met de ondergrond en de backing die gebruikt wordt. De backing is de basis laag van een kunstgrastapijt en moet secuur gelegd worden.

Kunstgras

Aangepaste levertijden

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Wij geven u graag advies en denken met u mee. Binnen Nederland kunnen wij alle bestellingen thuis bezorgen. Vanwege de huidige situatie rondom het Coronavirus, zal de levertijd echter iets afwijken. Wij nemen hierover contact met u op via de mail.


Geplaatst in Kunstgras, Reinigen, Tips

Reacties