metselstenen

Hartelijk welkom

  • Mijn winkelwagen

    Je offerte aanvraag is nog leeg

    U heeft nog geen offerte aanvraag.

Behoud het karakter van uw huis met renovatie metselstenen

Een metselsteen of baksteen is meer dan een materiaal om mee te bouwen. Het bepaalt het karakter van een gebouw. De kleur en structuur van de baksteen geven een muur juist een strak modern karakter of juist een meer zachte uitstraling. De metselwijze, maar ook het formaat van de metselsteen dragen hier ook aan bij. Zo werden stenen met de maat 210x100x55 mm vroeger veel gebruikt. Heeft u zelf een ouder huis of wilt u een bijgebouw in de stijl van uw‘oude’ huis? Wij hebben ook renovatie metselstenen in ons assortiment.

De juiste metselsteen vinden

Het ideale van bakstenen is dat ze geen onderhoud vergen. Gevelmetselwerk wordt vaak zelfs mooier na verloop van tijd. Het geeft een woning een bepaald karakter. Het kan echter zijn dat er door omstandigheden renovatie werkzaamheden moeten worden uitgevoerd aan het metselwerk. Of wellicht wilt u graag een bijgebouw plaatsen met dezelfde stijl stenen als uw huis. Wanneer u een wat ouder huis heeft kan het weleens heel moeilijk worden om de juiste steen te vinden.

Renovatie metselstenen: 210x100x55 mm

Behoud het karakter van uw huis met renovatie metselstenenWij kregen steeds vaker de vraag om metselstenen te zoeken die bij een bestaand, wat ouder, huis passen. Om het beeld en het karakter van een huis te kunnen behouden gaat de voorkeur uit naar het gebruiken van soortgelijke metselstenen als de oorspronkelijke. Veelal is het formaat het probleem. Vroeger maakten de fabrikanten namelijk een andere maat metselstenen dan tegenwoordig. Voor het bouwen van huizen, schuren en bijgebouwen werd in het verleden veelal gemetseld met het formaat 210x100x55 mm. De metselstenen waren toen wat ‘dikker’.

Wij zijn onze klanten graag van dienst. Daarom hebben wij ook renovatie metselstenen in ons assortiment. Ideaal voor renovatie werkzaamheden aan wat oudere huizen. Maar natuurlijk ook wanneer u graag een bijgebouw wilt gaan bouwen in dezelfde sfeer als het oorspronkelijke huis.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U bent daarnaast van harte welkom in onze showtuin. Wij geven u graag advies en denken met u mee.


Geplaatst in Metselen