Maandag 1 juni zijn wij gesloten.
metselstenen

Hartelijk welkom

 • Mijn winkelwagen

  Je offerte aanvraag is nog leeg

  U heeft nog geen offerte aanvraag.

De nieuwste producten en tuintrends

Helemaal up-to-date blijven over de nieuwste tuintrends? Bij Steenhandel Geurds hechten we veel waarde aan kwaliteit en innovatie. We blijven onze producten vernieuwen en zorgen dat we met de trends meegaan, om aan al uw wensen te blijven voldoen. Na het lezen van deze blog bent u weer helemaal op de hoogte over onze nieuwste producten en dé tuintrends van dit moment!

Noviton designtuintegels

U bent misschien al bekend met de Noviton designtuintegel. Deze designtegel is al ruime tijd onderdeel van ons assortiment. Wij kunnen echter nog ruimer assortiment aanbieden. 12 nieuwe designs zijn namelijk aan de Noviton designserie toegevoegd. U kunt hierbij denken aan een aantal naturel designs, zoals Azuma, Palazzo en Florence (zie afbeelding hieronder), maar ook de Ibiza tegel of het Lotus design.

Noviton tegels worden geproduceerd met de nieuwste technieken en zijn voorzien van een zeer duurzame UV-coating. Deze coating zorgt ervoor dat de tegels vorstbestendig zijn, niet snel vuil worden en zeer eenvoudig zijn in het onderhoud. Ook worden de Noviton kleuren ondersteunend geproduceerd waardoor de kleur goed behouden blijft. Zo kunt u lang en optimaal genieten van uw terras. De tegels zijn verkrijgbaar in het populaire formaat: 60x60 cm. Daarbij zijn ze makkelijk te hanteren vanwege het relatief lage gewicht. Hierdoor is de Noviton tegel ook zeer geschikt voor verwerking op dakterrassen of daktuinen.

Noviton kent nog veel meer voordelen. Ga naar onze website

Noviton

Aquadrain tegel

Heeft u wel eens gedacht te kiezen voor een milieuvriendelijkere optie voor uw bestrating? Door de klimaatverandering veranderen de neerslagpatronen in Nederland, vinden er vaker overstromingen plaats en staan straten vaker blank. Een geheel bestrate tuin en oprit zijn onvoldoende waterdoorlatend en leveren daardoor geen positieve bijdrage aan onze waterhuishouding. Het is daarom aan te raden om een waterdoorlatende tegel neer te leggen in plaats van traditionele betontegels.

Aquadrain tegels zijn hiervoor de uitstekende oplossing! Deze tegels geven regenwater de kans om in de grond weg te zakken waardoor ons rioolstelsel wordt ontlast en onze waterhuishouding wordt verbeterd. De Aquadrain tegels worden net als reguliere betontegels gelegd, maar zijn eenvoudiger en sneller te plaatsen. Door de solide vorm kan de Aquadrain tegel een hoge belasting verdragen en is daarbij zeer waterdoorlatend. De tegel is verkrijgbaar in 30x30x8 cm en beschikbaar in diverse kleuren.

Aquadrain tegel

Afwerking van de Aquadrain tegel

De Aquadrain tegel kunt u op verschillende manieren in uw tuin verwerken. De tegel is gemakkelijk te verwerken in uw huidige tuinstijl. De tegels bevat holtes van 6cm. Deze holtes kunt u bijvoorbeeld op de volgende manieren vullen:
1. Graszode: In de holtes kunt u erg eenvoudig aarde inbrengen en vervolgens gras inzaaien. Het oppervlak is daarna makkelijk te onderhouden met een grasmaaier.
2. Split of grind: De holtes zijn gemakkelijk te vullen met een grindsoort naar keuze. Zo kunt u bijvoorbeeld de grijze Aquadrain tegel combineren met Arctic Blue split en Flamingo split. De Basalt split combineert zich goed voor de opvulling van de antraciet tegel.
3. Mix & Match: Voor een uniek effect kunt u bodembedekkers als kruiptijm, loopkamille en bonte salie combineren met mos/gras.

 • Kruiptijm: Kruiptijm of vroege tijm is een vaste plant die behoort tot de lipbloemenfamilie. De soort is zeer zeldzaam en is in Nederland wettelijk beschermd sinds 1 januari 2017 door de Wet Natuurbescherming. De plant wordt ook gebruikt als bodembedekker in siertuinen. Het blad kunt u als kruid gebruiken en groeit 5 tot 10 cm hoog. De kruiptijm bloeit in juni en juli met sterk geurende, rood-paarse bloemen.
 • Loopkamille: Loopkamille is een goede vervanger voor gras. Deze rotsplant bloeit zelden maar geeft een heerlijke geur. Verder kan de loopkamille goed in vorm gesnoeid worden en laat het zich goed combineren met vele andere planten. Hierdoor past de loopkamille perfect binnen de Aquadrain tegel.
 • Bonte salie: Bonte salie is een stevige plant met opvallende grote paarse bladeren aan de top, met daaronder kleine bloemen. De Bonte salie is een goede bijenplant en is ook geschikt als snij- en droogbloem. Uw tuin zal opfleuren door Bonte Salie te plaatsen tussen de Aquadrain tegels.

 • Meer weten over onze Aquadrain tegels? Klik dan hier

  Keramische stroken

  Keramische stroken zijn ideaal om uw vijver mooi mee af te werken, goed te gebruiken om muurtjes mee af te dekken of een mooi accent in uw bestrating af te leggen. Deze keramische stroken zijn 2cm dik.

  Keramische vijverrand

  Keramische tegels

  Keramische tuintegels zijn ‘full body’ tegels van zeer hoge kwaliteit. Daarnaast is de mooie uitstraling van de tegels niet geheel onbelangrijk. De keramische tegels zijn 3cm dik en verkrijgbaar in verschillende afmetingen:

 • 60x60x3 cm
 • 40,7x80,7x3 cm
 • 90x90x3 cm
 • De voordelen van keramische tegels

  Keramische buitentegels scoren hoog op kwaliteit maar bevatten hiernaast nog vele andere voordelen. Hierdoor zijn deze buitentegels niet meer weg te denken uit diverse Nederlandse tuinen. De onderstaande voordelen zijn synoniem aan de keramische buitentegels:

 • Kras-, kleur- en slijtvast
 • Niet glad dankzij een meegebakken anti-sliplaag
 • Vlekbestendig
 • Gemakkelijk in onderhoud en eenvoudig schoon te maken
 • Minder snel groene aanslag omdat vuil, vocht en algen geen grip hebben op het tegeloppervlak

 • Wil je meer informatie over keramische tegels? Ga dan naar de volgende link.

  Keramische tegels

  Siertegels

  Siertegels zijn perfect om een geheel eigen sfeer en stijl te creëren in uw tuin of terras. Of u nu houdt van speels, chique, modern of kleurrijk. Dankzij de geavanceerde printtechnieken zijn er vele mogelijkheden en kunt u met een mooie tegel de uitstraling van uw terras upgraden.

  Keramische tegels Steenhandel Geurds

  Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U bent daarnaast van harte welkom in onze showtuin om de producten met eigen ogen te bekijken. Bij Steenhandel Geurds denken we graag met u mee en staan we klaar om u advies te geven.


  Geplaatst in Bestraten, Tips, Vijverranden

  Reacties