Vakantie vrijdag 19 juli t/m zondag 11 augustus.
metselstenen

Hartelijk welkom

  • Mijn winkelwagen

    Je offerte aanvraag is nog leeg

    U heeft nog geen offerte aanvraag.

De vele voordelen van keramische tegels!

Een tuin met keramische tegels ziet er prachtig uit. Naast het stijlvolle uiterlijk hebben keramische tegels echter ook vele functionele voordelen. Wist u bijvoorbeeld dat steeds meer aanbieders keramische tegels op beton introduceren om complexe fundering te ontlopen? Daarnaast is het ook nog eens hartstikke sterk én milieuvriendelijk.

De voordelen van keramische tegels

Keramische tuintegels hebben heel veel voordelen: kleurvast, slijtvast, maatvast, geen krassen, geen vlekken, geen groene aanslag, gemakkelijk schoon te houden, niet glad, duurzaam, vorstbestendig en een natuurlijke uitstraling. Hieronder lichten we er een aantal extra toe:

Hygiënisch en kleurvast

Dankzij de compactheid van het materiaal zijn keramische tegels zeer hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. De tegels zijn bestand tegen zuren en schoonmaakmiddelen. Hierdoor veranderen de tegels niet van kleur en slaan ze niet wit uit.

Onderhoudsvriendelijk en veilig

Keramische tegels nemen geen vocht of vuil op en zijn eenvoudig te reinigen. Hierdoor wordt de kans dat u uitglijdt op deze tegels minimaal: keramische tegels worden namelijk niet glad.

Krasbestendig en vormvast

Kromme of gebogen tegels? Daar is geen sprake van bij keramische tegels. De vorm zal altijd hetzelfde blijven. Dankzij een speciale nabewerking zijn de tegels tevens krasbestendig.

Kostenbesparend

Door de dikke onderlaag van 3 cm is het bij keramische tegels op beton niet nodig een speciale fundering te leggen. De tegels kunnen bijvoorbeeld ook in zand gelegd worden. Hierdoor zijn de tegels geschikt voor iedere bodemsoort. Naast dat de keramische tegels op beton eenvoudig en snel te leggen zijn, bespaart u ook op veel kosten. Denk maar aan de materiaalkosten en de arbeidsuren die anders nodig zijn om een speciale fundering aan te leggen.

Waarom zijn keramische tegel zo dun?

Aan bijna elk product zit helaas ook een nadeel. Bij keramische tegels is het nadeel dat het erg dunne tegels zijn: namelijk maar 1-2 cm. De reden hiervoor is de kostbaarheid van het productieproces: dikkere tegels zouden anders onbetaalbaar worden. Hierdoor moet de fundering veel stabieler zijn dan bij een terras van betonsteen, waarbij een gewoon zandbed volstaat. Voor de stabilisering van de tegels moet eerst 30 cm van de tuingrond worden afgegraven. Hierin wordt gebroken puin gestort, dat vervolgens met machines wordt afgetrild. Hierop komt een zandbed dat gestabiliseerd moet worden met trascement. Bij de aanleg komen machines te pas, dit is werk voor een vakman.

Het voegen van keramische tegels

Keramische tegels dienen altijd met een voeg te worden gelegd. Het voegen van de tegels is belangrijk als u een fraai eindresultaat wilt. Ons assortiment voegmiddelen bestaat uit 1-component voegmiddel dat zeer makkelijk te verwerken is: King-Assistent Voegmiddel Plus en King-Assistent Voegmiddel Premium. Een mooi extraatje: met deze voegmiddelen is onkruid meteen verleden tijd.

De kenmerken van keramische tegels

Wij zetten de kenmerken van keramische tegels even voor u op een rijtje.
Bij keramische tegels…
…zijn de tegels eenvoudig te verwerken
…zijn de tegels te verwerken op een zandbed
…ontstaat er een perfecte voeg
…kan er gevoegd worden met verschillende soorten voegmiddelen

Ons assortiment keramische tegels

Wij hebben een breed assortiment aan keramische tegels: verschillende soorten, maten en kleuren. Zo zijn er voor elke wens geschikte tegels beschikbaar. De meeste kleurvariaties zijn beschikbaar voor de maat 60x60x4cm. Wist u dat we sinds 2018 ook keramische tegels op beton in maat 30x60x4cm verkopen?

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U bent daarnaast van harte welkom in onze showtuin. Wij geven u graag advies en denken met u mee.


Geplaatst in Bestraten