metselstenen

Hartelijk welkom

  • Mijn winkelwagen

    Je offerte aanvraag is nog leeg

    U heeft nog geen offerte aanvraag.

Geef uw tuin een make-over met decoratieve elementen!

De herfst is weer volop aan de gang. Hoe ziet uw tuin eruit na deze lange en vooral warme zomer? Het is mogelijk dat er nog enige sporen van de droogte en hitte zichtbaar zijn. Geen zorgen! Nu het najaar toch echt is begonnen, is het de perfecte tijd om uw tuin een make-over te geven. Wij geven u tips hoe u uw tuin weer tot leven kunt brengen door het gebruik van decoratieve elementen.

Begin bij de basis

Het inzetten van decoratieve elementen kan op veel verschillende manieren. Wist u dat u het uiterlijk van uw tuin flink kunt oppeppen door het aanbrengen van hoogteverschillen? Denk hierbij aan trappen, bloembakken of terrassen op verschillende niveaus. Om te beginnen kijkt u naar de basis van uw tuin; de stenen. Niet alleen met uw terrastegels, maar ook met stapelblokken, beplantbare muurelementen of zogenaamde L- en U-elementen kunt u de sfeer en vorm van uw tuin veranderen.

Stapelblokken

Stapelblokken zijn bedoeld om uw tuin een volledig eigen design te geven. Daarnaast zijn ze ideaal voor het realiseren van hoogteverschillen. Denk aan een modern muurtje door de stenen op te stapelen in een door u gewenst patroon. De blokken zijn niet alleen eenvoudig te verwerken, maar geven uw tuin ook een unieke uitstraling. Stapelblokken zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, afmetingen en uitstralingen.

Beplantbare muurelementen

Beplantbare muurelementen zijn ideaal voor kleine tuinen. Met deze hoogbouwelementen geeft u namelijk ruimte aan groen zonder dat u terrasruimte verliest. Maak bijvoorbeeld een mooie tuinmuur met eenjarige bloeiers of tuinkruiden. De muurelementen beschikken over een korrelige betonstructuur die de plantengroei bevordert.

U-elementen

Het woord zegt het al, U-elementen zijn betonnen elementen in de vorm van de letter U. De elementen zijn bruikbaar voor het realiseren van een terras of perkje. Naast het gebruik als decoratief element zijn ze ook inzetbaar voor diverse andere praktische oplossingen. Zo kunt u de elementen bijvoorbeeld gebruiken als krukje, tafeltje, plantenbak of zelfs als houtopslag.

L-elementen

Gaat u voor een stoere uitstraling van uw tuin? Dan zijn L-elementen wat u zoekt. Deze L-vormige betonnen elementen kunnen wel tegen een stootje en zorgen voor een robuust uiterlijk. Doordat de vorm uit een lange en korte zijde bestaat, zijn ze makkelijk inzetbaar als ophogingen. Het is mogelijk om de L-elementen los te plaatsen, maar ook zijn ze gemakkelijk in te metselen. Daarnaast zijn de elementen heel milieuvriendelijk en goed te combineren met groen, hout, riet of steen.

Eenvoudig en voordelig

Door middel van decoratieve elementen kunt u de mooiste creaties maken. Daarnaast slaat u ook nog eens twee vliegen in één klap: lekker de handen uit de mouwen en voordelig klussen in de buitenlucht én het uiterlijk van uw tuin krijgt een ware metamorfose. Niet te vergeten dat het ook nog eens voor een waardevermeerdering van uw woning zorgt!

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U bent daarnaast van harte welkom in onze showtuin. Wij geven u graag advies en denken met u mee.


Geplaatst in Bestraten, Tips