metselstenen

Hartelijk welkom

  • Mijn winkelwagen

    Je offerte aanvraag is nog leeg

    U heeft nog geen offerte aanvraag.

Geef uw tuin een stijlvolle look met siergrind

Wilt u uw tuin deze zomer een frisse make-over geven? Dit kan door uw tuin helemaal overhoop te gooien, maar dat hoeft niet. Kleine aanpassingen kunnen al veel invloed hebben op het uiterlijk van uw tuin. Door het gebruik van siergrind kunt u uw tuin bijvoorbeeld een stijlvolle uitstraling geven en zo een nieuwe look creëren.

Het toepassen van siergrind

De mogelijkheden met siergrind zijn bijna oneindig. U kunt er een mooi tuinpad mee aanleggen, een bloembak vullen, een oprit aanleggen of uw hele tuin ermee vullen. Siergrind is er in veel verschillende maten, kleuren en structuren. Hierdoor kunt u het aanpassen aan uw eigen smaak en voorkeur.

Verschil siergrind en split

Wat is nou het verschil tussen grind en split? Dat is een veelgestelde vraag. Het antwoord hierop is echter simpel: de afronding. Grind is een gesteente met een ronde(re) vorm, terwijl split een breuksteen is met een hoekige vorm.

De voordelen van siergrind

Behalve het mooie uiterlijk van siergrind, is het ook een erg effectief materiaal. Bent u echter nog niet overtuigd? Hier enkele voordelen over het gebruik van siergrind in uw tuin:

Lange levensduur

In verhouding tot tegels is siergrind relatief voordelig. Niet alleen in de prijs, maar ook qua levensduur. Het heeft een lange levensduur, waardoor het niet snel aan vervanging toe is.

Weinig onderhoud

Heeft u geen zin om elk weekend in de tuin te werken? Dan is siergrind perfect! Zodra u siergrind eenmaal heeft aangelegd, heeft u hier weinig werk meer aan. Af en toe harken is voldoende. Siergrind is niet gevoelig voor groene aanslag en de meeste soorten behouden lang hun kleur.

Perfecte drainage

Ons land kent veel regen. Denk maar aan de lange regenbuien in de herfst of de fikse stortbuien in de zomer. Met siergrind kan het regenwater snel worden afgevoerd. Dit komt doordat het bestaat uit losse korrels, waardoor u geen last meer heeft van plassen.

Ons assortiment siergrind

Wij hebben een breed assortiment aan siergrind producten. Siergrind is verkrijgbaar in zowel bigbags als speciale 25kg zakken. Daarnaast verkopen wij grindmatten, om het grind op zijn plaats te houden. Tevens is het aanschaffen van een anti-worteldoek erg verstandig, het is waterdoorlatend en voorkomt onkruid. Heeft u split in plaats van grind? Ook dan kunt u bij ons terecht!

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U bent daarnaast van harte welkom in onze showtuin. Wij geven u graag advies en denken met u mee.


Geplaatst in Siergrind