Maandag 1 juni zijn wij gesloten.
metselstenen

Hartelijk welkom

  • Mijn winkelwagen

    Je offerte aanvraag is nog leeg

    U heeft nog geen offerte aanvraag.

Hoe voorkom ik wateroverlast in mijn tuin of op mijn terras?

Met het najaar in aantocht worden de droge zomerdagen binnenkort weer ingeruild voor regen, kou en wind. Niet alleen u, maar ook uw tuin moet hier waarschijnlijk even aan wennen. Zijn vele regenplassen op uw terras, kale plekken in het gazon of verzakte bestrating bekende verschijnselen in uw tuin na slecht weer? Grote kans dat de ondergrond of afwatering de boosdoener is. Gelukkig zijn deze problemen eenvoudig te herstellen! In deze blog geven wij dé oplossing waarmee u wateroverlast voor eens en altijd de baas blijft.

Oorzaak van wateroverlast

De tuinen in Nederland zijn de afgelopen decennia veel veranderd. Waar het merendeel van de Nederlanders vroeger koos voor een simpel gazon, is bestrating van de tuin nu in trek. Veel mensen kiezen hiervoor omdat dit gemakkelijk in onderhoud is. Vooral in combinatie met een goede afwatering! Heeft u geen waterafvoer of werkt deze slecht? Dan krijgt u waarschijnlijk al snel te maken met overlast. Dit doordat het overtollig water uit regenbuien niet goed verwerkt kan worden.

Tips om wateroverlast te verminderen

Er zijn diverse mogelijkheden om dit probleem te beperken of zelfs helemaal te voorkomen. Wij geven u enkele tips om wateroverlast in uw tuin of op uw terras te verminderen:

  • Hoe meer planten en bomen, hoe beter. Deze zuigen namelijk regenwater op, wat zorgt voor een afnemende overlast.
  • Plaats een regenton. Dit veroorzaakt niet alleen minder hinder, maar tevens bespaart u veel regenwater voor het groen in uw tuin.
  • Zorg voor hoogteverschillen. Met hoogteverschillen in uw tuin of op uw terras geeft u het water een plek om naartoe te stromen en zo geleidelijk weg te zakken.

Bent u er helemaal klaar mee en wilt u geheel van dit probleem af? Watergoten bieden de oplossing! Door het plaatsen van watergoten profiteert u van een optimale afwatering en wordt wateroverlast definitief verleden tijd.

Watergoten

Met watergoten leidt u het regenwater naar een plek waar het grondwater kan worden en dus niet naar het riool. Behalve dat u geen last meer heeft van het overtollige water, brengen watergoten nog meerdere voordelen met zich mee. Zo bent u milieuvriendelijk bezig, het is gezonder voor uw tuin én de groene aanslag op uw bestrating zal flink afnemen.

Heeft u interesse in watergoten voor uw tuin/terras of wilt u er simpelweg iets meer over weten? Wij beschikken over een mooi assortiment in innovatieve watergoten en onderdelen:

Ultra Drain Watergoot

Met een Ultra Drain watergoot wordt regenwater gemakkelijk opgevangen of afgevoerd. U verspilt geen water meer, waardoor u duurzaam bezig bent. Daarnaast is het ook niet nadelig voor het uiterlijk van uw tuin of terras. Wat de Ultra Drain watergoot uniek maakt is dat het behalve een functioneel, ook een erg stijlvol product is. Zo profiteert u van een hoge kwaliteit goot die niet opvalt in het oppervlak. U kunt de huidige uitstraling van uw tuin of terras hierdoor gewoon behouden.

De Ultra Drain Watergoot is in zowel zilver als zwart verkrijgbaar. De afmetingen zijn 100cm x 6cm x 10,5cm. De watergoten zijn per stuk te bestellen. Ze zijn niet alleen geschikt voor tuinen en terrassen, maar ook voor opritten.

Ultra Drain hulpstukken

Voor het plaatsen van de Ultra Drain watergoten heeft u diverse hulpstukken nodig. Denk aan verbindingsstukken, een hoekstuk, sluitstuk, eindstuk, t-stuk, verloop, benedenafvoer en een zijafvoer. U kunt deze hulpstukken allemaal terugvinden in ons assortiment.

Ultra Drain afvoerput

De Ultra Drain afvoerput is een handige vloerput met een aluminium rooster. Regenwater afvoeren gaat vanzelf door het functionele en kwalitatieve afwateringssysteem. Het aantrekkelijke design van de put zorgt ervoor dat het rooster, net zoals bij de watergoten zelf, mooi in het oppervlak verwerkt kan worden. De afvoer heeft zowel een zij- als onderaansluiting, waardoor u zelf kunt kiezen welke aansluiting u wilt gebruikt. De aansluiting die u niet gebruikt kunt u eenvoudig afsluiten met de bijgeleverde deksel.

Behalve Ultra Drain producten, beschikken wij ook over watergoten en onderdelen van Hydroblob® en Topgoot in ons assortiment. Wilt u meer weten over Hydroblob®? Lees onze eerder geschreven blog hierover. 

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U bent daarnaast van harte welkom in onze showtuin. Wij geven u graag advies en denken met u mee.


Geplaatst in Bestraten, Tips