Maandag 1 juni zijn wij gesloten.
metselstenen

Hartelijk welkom

  • Mijn winkelwagen

    Je offerte aanvraag is nog leeg

    U heeft nog geen offerte aanvraag.

Kan ik kunstgras zelf leggen?

U hoort het steeds vaker; een tuin of terras met kunstgras. Bent u ook aan het overwegen om kunstgras aan te schaffen of bent u simpelweg benieuwd naar wat het te bieden heeft? In deze blog informeren wij u over zowel de voordelen van kunstgras als de praktische aspecten die komen kijken bij (het leggen van) kunstgras in uw tuin. Zo informeren wij u welk soort gras het beste past in uw tuin en of u kunstgras zelf kunt leggen.

Kunstgras vs natuurgras

Wat is nu precies het verschil tussen normaal gras en kunstgras? Makkelijk gezegd bestaat een natuurlijk gazon uit echte grasrollen en wordt kunstgras gezien als een grastapijt. Daarnaast variëren beide soorten ook op het gebied van kosten, gebruik en duurzaamheid. Zo brengt kunstgras diverse voordelen met zich mee, dat normaal gras niet heeft. Deze voordelen hebben wij voor u op een rijtje gezet.

Voordelen kunstgras

Kunstgras bespaart u veel tijd en energie. Zo bent u geen uren meer kwijt aan het maaien of bemesten van uw gazon. Dorre plekken tijdens de zomer of engerlingen die uw gazon beschadigen vormen geen bedreiging meer voor uw groene oppervlakte, waardoor het uiterlijk van uw tuin erop vooruitgaat. Kunstgras is zowel qua uitstraling als gevoel nauwelijks te onderscheiden van natuurlijk gras. Met een kunstgrastapijt kunt u het hele jaar door profiteren van een vol én gezond uitziend gazon. Daarnaast is het op lange termijn ook nog eens beter voor uw portemonnee.

Kunstgras kent nog veel meer voordelen. Lees ons blogartikel: Een gazon zonder zorgen? Dat kan met kunstgras

Wat kost kunstgras?

Kunstgras is een investering voor de toekomst. U verwacht het misschien niet, maar kunstgras is uiteindelijk goedkoper dan natuurgras. Dit heeft alles te maken met de lange levensduur én de besparing op onderhoudskosten. De aanschafkosten van kunstgras zijn echter geheel afhankelijk van welk soort u koopt, de grootte van de oppervlakte en waar u het aanschaft.

Wilt u graag meer informatie over de diverse prijsklassen waarin wij kunstgras aanbieden? Neem een kijkje op onze website. Hier kunt u ook offertes aanvragen en bestellingen plaatsen.

Kunstgras soorten

Ons assortiment bestaat uit verschillende soorten kunstgras. Welk type u het beste kunt kiezen is vooral afhankelijk van uw eigen smaak en wensen. Zo beschikken we over kunstgras dat erg hoog scoort op het kindvriendelijk karakter, maar ons assortiment bestaat ook uit soorten die geschikt zijn voor om een zwembad of op een balkon. Bekijk ons kunstgras assortiment voor meer informatie hierover. Wij denken natuurlijk graag met u mee en staan klaar voor eventueel advies.

Verschil PU backing en latex backing

Een backing is de basislaag van een kunstgrastapijt. Het is een zwart doek dat dient als onderlaag van de mat en waar de grasvezels op zijn verwerkt. Er wordt tegenwoordig steeds vaker een PU backing toegepast bij kunstgras, in plaats van een latex backing. PU backing wordt al jaren in Amerika gebruikt, maar is in Europa nog een relatief nieuwe ontwikkeling. Deze backing onderscheidt zich van latex door de stevigere hechting en is tevens vele malen milieuvriendelijker dan latex. Daarnaast neemt het geen vocht op én is het ideaal voor een diervriendelijke tuin.

PU backing wordt toegepast bij de volgende producten uit ons assortiment:

Ook de rest van ons kunstgras assortiment wordt binnenkort voorzien van deze backing.

Het leggen van kunstgras

Kunstgras leggen wordt vaak ervaren als een lastig karwei. Wij raden daarom aan om het leggen van het kunstgras te laten uitvoeren door een vakman. Een vakman houdt bijvoorbeeld rekening met de ondergrond en de backing die gebruikt wordt in het kunstgras. Met een goed gelegd kunstgrastapijt heeft u langer plezier van een groen gazon in uw tuin!

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U bent daarnaast van harte welkom in onze showtuin. Bij Steenhandel Geurds denken we graag met u mee en staan we klaar om u advies te geven.


Geplaatst in Kunstgras