Maandag 4 maart gesloten ivm Carnaval!!!
metselstenen

Hartelijk welkom

  • Mijn winkelwagen

    Je offerte aanvraag is nog leeg

    U heeft nog geen offerte aanvraag.

Keramische tuintegels: voor een tuin zonder zorgen!

Keramische tuintegels maken van uw terras een streling voor het oog. Keramische tuintegels worden door middel van geavanceerde technieken geproduceerd en zijn hierdoor van zeer hoge kwaliteit en duurzaamheid. Ze zijn verkrijgbaar in vele soorten, maten en kleuren. Voor elke wens is er een geschikte tuintegel. U kunt jarenlang genieten van deze prachtige tegels. De keramische tuintegel heeft namelijk vele voordelen, waaronder kleurvast, slijtvast en weerbestendig. En wist u dat door de hardheid van de tegels groene aanslag minder vat heeft op de tegels? Keramische tuintegels: voor een tuin zonder zorgen!

De voordelen van keramische tuintegels

Keramische tuintegels hebben heel veel voordelen: kleurvast, slijtvast, maatvast, geen krassen, geen vlekken, geen groene aanslag, gemakkelijk schoon te houden, niet glad, duurzaam, vorstbestendig en een natuurlijke uitstraling. Hieronder lichten we deze voordelen één voor één toe.

Kleurvast

Keramische tegels zijn gemaakt van puur natuurlijke materialen, zoals mineralen, kaolien en klei. Deze bestanddelen vormen 99% van het gewicht van elke tegel. Het productieproces zorgt ervoor dat de tegels jarenlang hun kleur behouden. Er worden alleen hoogwaardige en kleurechte grondstoffen gebruikt, dit betekent dat er geen kunstmatige kleurstoffen worden toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat de tegel zijn natuurlijke tint behoudt.

Slijtvast

Door de wijze van produceren, onder zeer hoge drukpersing en het gebruik van porseleinaarde, zijn keramische tegels extreem compact. Deze extreme hardheid zorgt ervoor dat de tegels niet slijten.

KERAMISCHE TUINTEGELS: VOOR EEN TUIN ZONDER ZORGEN!

Geen krassen

Door met uw stoel over betonnen of natuursteen terrastegels te schuiven, ontstaan vaak krassen op de tegels. Dit probleem ontstaat niet bij keramische tegels. Door de extreme hardheid, krijgt u nauwelijks krassen op de tegels.

Maatvast

De keramische tegels die wij verkopen zijn maatvast. Maatverschillen behoren dus tot het verleden. Keramische tegels zijn echter in veel verschillende kwaliteiten te verkrijgen. Met name bij tegels die in China worden geproduceerd kunnen problemen optreden als het gaat om maatvastheid en vorstbestendigheid. Beseft u zich daarom goed dat goedkoop hier duurkoop kan zijn.
Doordat keramische tegels maatvast zijn, kunnen ze sneller worden verwerkt. Ook onze hoveniers zijn erg blij met keramische tegels. Ze zijn namelijk een stuk minder zwaar dan beton- of natuursteen tegels.

Vorstbestendig

Keramische tegels worden zeer hard gebakken. Hierdoor is de wateropname zeer laag, zelfs minder dan 0,5%. Daardoor zijn deze tegels absoluut vorstbestendig, zelfs bij het gebruik van dooizouten. Keramische tegels zijn bestand tegen temperatuurswisselingen van -50°C tot + 60°C.

Geen vlekken

Door de lage wateropname is het ook geen probleem als u knoeit met bijvoorbeeld een glas wijn. Als u heerlijk geniet met een hapje en een drankje in uw tuin, en u stoot per ongeluk een glas om, dan maakt u de terrastegels in een handomdraai weer schoon. Er blijft geen vlek achter.

Geen groene aanslag

Door de enorme hardheid hebben ook groene aanslag, mos en algen minder vat op de tegels. Dat scheelt weer een hoop schrobwerk!

Gemakkelijk schoon te houden

Wanneer u voorgaande voordelen heeft gelezen, zal het u niet verbazen dat u keramische tegels eenvoudig en snel schoon kunt maken.

Niet glad

Het oppervlak van keramische tegels is aangepast aan de specifieke omstandigheden buiten. Door de stroeve structuur blijven de tegels onder natte condities veilig beloopbaar, zonder het onderhoudsgemak nadelig te beïnvloeden. Keramische tegels kunnen hierdoor ook worden toegepast bij zwembaden.

Natuurlijke uitstraling

Keramische tegels zijn in veel verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar. Doordat elke tegel een uniek patroon heeft, houdt het terras een natuurlijke uitstraling. Het terras ziet er bij wijze van spreken uit alsof het een natuurstenen terras is.

KERAMISCHE TUINTEGELS: VOOR EEN TUIN ZONDER ZORGEN!

Ons aanbod

Wij verkopen keramische tuintegels in verschillende formaten: 45x45x1,8cm, 60x60x1,8cm en 81x81x1,7cm. We bieden ook keramische tuintegels in wildverband aan. Hierbij worden verschillende maten tegels in een patroon verwerkt. De rechthoekige/langwerpige keramische tuintegels zijn verkrijgbaar in vele kleuren en motieven. Keramische tuintegels zijn geschikt voor terras en paden en worden in stabilisatiezand gelegd.

Keramische tuintegels op beton

Steeds meer in opkomst is de keramische tegel op beton. Deze is tevens verkrijgbaar in vele kleuren en motieven. Wij verkopen ze in het formaat 60x60x4cm. Het voordeel van de keramische tuintegel op beton is dat deze in zand gelegd kan worden en u toch de voordelen heeft van een keramische tegel: krasbestendig, kleurvast en duurzaam.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U bent daarnaast van harte welkom in onze showtuin. Wij geven u graag advies en denken met u mee.


Geplaatst in Bestraten