metselstenen

Hartelijk welkom

  • Mijn winkelwagen

    Je offerte aanvraag is nog leeg

    U heeft nog geen offerte aanvraag.

Onkruid is verleden tijd met inveegzand en voegmortels!

Onkruid tussen de tegels; het is voor veel mensen een grote ergernis. Grote kans dat ook u geen zin heeft om uw weekend of vrije dag te besteden aan onkruid verwijderen. Gelukkig hebben wij de oplossing! Inveegzand en voegmortels. Wist u dat deze producten zowel onkruidremmend als milieuvriendelijk zijn? Er zijn veel soorten inveegzand en voegmortels en elke soort kent zijn voordelen. Wij informeren u hier graag meer over en geven u een kijkje in ons assortiment.

Het verschil tussen inveegzand en voegmortels

Er zit geen groot verschil tussen inveegzand en voegmortels. Ze worden beide veelal gebruikt voor het voegen van straatwerk. Een nadeel van het toepassen van voegmortels is echter dat het kostenintensief is. Hierdoor wordt voor grotere oppervlakken vaker inveegzand gebruikt. Een pluspunt van voegmortels daarentegen is dat het beter onkruid weert als inveegzand en langer stabiel blijft.

Onkruidremmend voegzand

Dit voegzand wordt specifiek geproduceerd voor het remmen van onkruid. Het product bevat geen bestanddelen en is geschikt voor alle soorten bestrating. Van betonstenen tot tegels en van tegels tot straatbakstenen. Daarnaast ken het product nog meerdere voordelen. Zo laat het gemakkelijk water door, vult het probleemloos alle kieren en is het hartstikke milieuvriendelijk.

Brekerzand

Brekerzand bestaat uit gebroken zand en is bestemd voor het invegen van gebakken en getrommelde bestrating. Door de hoekige structuur en kleine steentjes haakt het zand makkelijk in elkaar en blijft het straatwerk goed op zijn plaats. Hierdoor krijgt onkruid ook nog eens minder kans. Let op! Brekerzand is niet geschikt voor tegels. Door de grove structuur kunnen er namelijk beschadigingen op de tegels ontstaan.

Gatorsand XP G2

Deze één component voegmortel is ideaal voor het bindend voegen van terrassen, opritten en bestrating. Gatorsand zorgt evengoed voor een flexibele voeg tussen uw bestrating, ondanks de stevigheid van het product. Behalve onkruid voorkomt deze voegmortel ook mieren en laat het geen sluier achter op uw bestrating.

King Assist voegmortels

King Assist beschikt over verschillende kwalitatieve voegmortels. Zo is King Assist Voegmortel Plus geschikt voor het aanleggen van een terras of tuinpad. Het is een kant-en-klaar één component voegmiddel op basis van een polybutadieen bindmiddel. Daarnaast hecht Voegmortel Plus uitstekend aan de omliggende bestrating en is het zowel binnen als buiten toe te passen.

King Assist Voegmortel Premium is behalve voor terrassen en tuinpaden ook voor opritten te gebruiken. Het is perfect voor terrassen met keramische tegels of bestrating met smalle voegen. Zowel Voegmortel Premium als Plus zijn eenvoudig te verwerken, onkruidremmend en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U bent daarnaast van harte welkom in onze showtuin. Wij geven u graag advies en denken met u mee.


Geplaatst in Bestraten