metselstenen

Hartelijk welkom

  • Mijn winkelwagen

    Je offerte aanvraag is nog leeg

    U heeft nog geen offerte aanvraag.

Tips voor het bestraten met stenen, tegels of klinkers!

Gaat u binnenkort een terras, oprit of tuinpad aanleggen met stenen, tegels of klinkers? Het is uiteraard belangrijk dat u goed geïnformeerd bent voordat u aan de slag gaat. Heeft u de benodigde materialen al in huis of moet u deze nog aanschaffen? Met onze tips bent u zeker goed voorbereid!

Het bestellen van stenen, tegels of klinkers

Bij het bestellen van bestratingsproducten is het van belang dat u rekening houdt met het verwerkingsproces. Het is namelijk mogelijk dat de producten beschadigingen of breuken oplopen tijdens de verwerking. Daarom adviseren wij altijd om circa 5% meer te bestellen dan u nodig denkt te hebben. Zo voorkomt u dat u moet nabestellen met alle extra kosten en risico op kleur- en structuurverschillen van dien.

De levering van uw stenen, tegels of klinkers

Wij stellen hoge kwaliteitseisen aan onze producten, productie en uitlevering. Dit neemt niet weg dat er iets mis kan gaan. Daarom adviseren wij om de materialen bij levering te controleren op juistheid, schade, breuk en kleur- en structuurverschillen. Doe dit vóór de verwerking! Zo voorkomt u teleurstelling achteraf en kunnen wij u snel en adequaat helpen.

Houd er daarnaast rekening mee dat er kleine maatverschillen en onvolkomenheden in de bestrating kunnen zitten. Dit is volkomen normaal. Bent u toch niet tevreden? Maak dit binnen 24 uur aan ons kenbaar vóór verwerking, zodat wij u nog kunnen helpen. Verwerking betekent namelijk acceptatie van de goederen zonder enig voorbehoud.

De aanleg van uw terras, oprit of uw tuinpad

U heeft de nodige materialen besteld, binnengekregen en bent klaar om aan de slag te gaan. Of laat u het over aan een vakman, maar bent u benieuwd hoe het proces in zijn werk gaat? Hieronder een beknopte instructie voor het aanleggen van bestrating voor uw terras, oprit of tuinpad:

1. Zet het ontwerp uit met paaltjes en markeer de hoogte waarop de stenen geplaatst moeten worden.
2. Plaats een stabiele drainerende fundering om uw bestrating goed tot zijn recht te laten komen.
3. Tril de straatlaag één keer licht af voordat u deze op de fundering plaatst.
4. Vervolgens is het tijd voor het plaatsen van de kantopsluiting.
5. Tot slot kunt u de straatlaag afreien met een afreilat en plaatst u de bestrating op de straatlaag.

Dit is een slechts een beknopte omschrijving van het proces. Wilt u meer informatie? Klik hier.

Kalkuitslag: wat te doen?

Verschijnt er witte uitslag op uw bestrating? Geen nood! Het gaat om kalkuitslag. Kalkuitslag is te herkennen door een witte waas of strepen op betonproducten. Betonproducten worden vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen zoals water, granulaten en uiteraard cement. Aangezien kalkuitslag een 100% natuurlijk verschijnsel is, dat zich voordoet bij alle producten op basis van cement, kunnen wij dit ondanks zorgvuldige kwaliteitscontroles niet uitsluiten. Belangrijk om te weten is dat kalkuitslag de kwaliteit van het betonproduct op geen enkele manier nadelig beïnvloedt. Kalkuitslag kan dus nooit een reden zijn voor reclamatie, weigering of prijsvermindering van onze producten. Wees gerust, kalkuitslag verdwijnt na verloop van tijd vanzelf.

Goed onderhoud van uw bestrating

Houd uw bestrating altijd schoon van vervuiling zoals zand, grind, bladeren, vogelpoep en olie. Deze vervuiling kan namelijk onherstelbare beschadigingen achterlaten. Hoe kunt u dat het beste doen? U kunt uw terras, oprit of tuinpad onderhouden door het regelmatig te schrobben met neutrale natuurzeep. Houd hierbij wel rekening, dat het gebruik van bepaalde zeep een negatief effect kan hebben op de slipweerstand.

LET OP! Producten die u niet moet gebruiken bij het onderhoud zijn: bijtende reinigingsproducten of producten op basis van zoutzuren. Ook het gebruik van hogedrukreinigers of strooizout is zeker niet aan te raden. Deze tasten namelijk de bestrating aan en kunnen zelfs onherstelbare schade veroorzaken. Heeft u een vlek of verkleuring? Raadpleeg dan een vakman. In sommige gevallen is dit namelijk nog te verwijderen.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U bent daarnaast van harte welkom in onze showtuin. Wij geven u graag advies en denken met u mee.


Geplaatst in Bestraten