Maandag 1 juni zijn wij gesloten.
metselstenen

Hartelijk welkom

  • Mijn winkelwagen

    Je offerte aanvraag is nog leeg

    U heeft nog geen offerte aanvraag.

De Showtuin

Kijk rond op 1000m2

Adres: 't Blok 11 6617 KM Bergharen

Wanneer u de showtuin van Steenhandel Geurds binnenstapt, zult u snel merken dat u kunt kiezen uit klinkers in verschillende maten. Het formaat lijkt misschien minder belangrijk dan de kleur of de afwerking, maar toch verdient ook de maat enige aandacht. In een groter geheel, zoals een tuinpad of terras, is het formaat van gebakken bestrating namelijk medebepalend voor de uitstraling van uw tuin.


Waalformaat
Het Waalformaat kent een lange geschiedenis en is één van de standaardmaten voorgebakken bestrating. Stenen in het Waalformaat zijn relatief klein: vaak hebben ze een afmeting van 20 x 5 x 7 cm. Doordat ze zo klein zijn, kun je met klinkers in het Waalformaat eenvoudig verschillende legpatronen maken. Ook bijzondere sierranden of slingerpaden zijn met Waalklinkers geen probleem.

Dikformaat
Stenen in Dikformaat werden ongeveer een eeuw geleden voor het eerst gefabriceerd. Ze hebben doorgaans een afmeting van 20/21 x 7 x 7 cm en zijn dus net iets forser dan de bekende Waalklinkers. Klinkers in Dikvorm worden vaak gebruikt voor grotere oppervlaktes, zoals bijvoorbeeld parkeerplaatsen of opritten, maar ze zijn ook prima geschikt voor in een tuin.

Lingeformaat
Een moderne maat voor gebakken bestrating is het Lingeformaat. De afmeting van een Lingesteen is meestal 24 x 12 of 24 x 8 cm. Je komt ze steeds vaker tegen in het straatbeeld. Veel architecten vinden het Waalformaat namelijk net iets te klein voor een hele straat. Stenen in het Waalformaat hebben de bekende elegantie van Waalstenen en de functionaliteit van stenen in het Dikformaat. En die eigenschappen kunnen natuurlijk ook goed van pas komen voor een pad of terras in uw tuin.

Het juiste formaat voor uw tuin
Is uw tuin redelijk groot? Dan zijn stenen in het Waalformaat een minder logische keuze. Het leggen van de kleine Waalklinkers kan bij een groot oppervlak namelijk priegelwerk worden. Bovendien kan een lang pad of een breed terras met Waalstenen onrustig ogen. U kunt dan beter kiezen voor stenen in het Dikformaat of Lingeformaat.
Is uw tuin juist vrij klein? Dan zijn stenen in het Waalformaat wel geschikt. Een klein pad of terras zal door de kleine stenen groter lijken.

Showtuin Steenhandel Geurds